"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2010. november 12., péntek

Miskolc legfinomabb ételei a Hari Vega Étkezdében - tetszik

Gasztro még nem volt ezért kezdem egy szubjektív megállapítással. Ma Miskolcon a Hari Vega Étkezdében lehet a legfinomabb ebédet enni. Azért írom, hogy ebédet, mert csak ebédidőben van nyitva. Ez egy vegetáriánus ételeket árusító étkezde. Kicsi hely Miskolc belvárosában, megtalálható az ún. Európa téren, a mélygarázs mellett, a Művészetek Háza háta mögött.
Ja igen imádok odajárni, pedig nem vagyok vega. Kétféle menüből lehet választani, azaz kétféle másodikból, a leves és a desszert ugyanaz. Mindig valami fantasztikus finomságot kapok. Ez a lényeg. Na de néhány szót az ételekről. Indiai ízvilág. Elsőre curry, kurkuma, gyömbér ez jut eszembe, ami nagyon sok ételben dominál. De fontos kiemelni a harmóniát, ami az ételekben megtalálható. Vagy imádod az első pillanattól vagy akkor voltál utoljára.
Én mindig komplett menüt eszek, ami áll egy levesből, egy másodikból és egy desszertből. Van aki csak másodikat kér.
Pl. a mai menü, ami kiváltotta bennem, hogy írjak is róla, eszméletlen finom voltSpenótos dhal (leves), Csicseriborsós házisajtos sabji (főzelék), kurkumás rizs, Mandulás krémes (desszert).Kiváló!
Néhány érdekesség az ételeken kívül: csak kanalat adnak evőeszközként, ami először furcsa volt, de aztán megszoktam. Kedves és gyors kiszolgálás. Ár: 800 HUF.
Örülnék neki, ha jó sokáig működne ez az étkezde. Ha gourmet vagy imádni fogod.

1 megjegyzés:

  1. Én is kedvelem az éttermet, bár néha elképesztően cukrozzák vagy fűszerezik az ételeket, ami miatt az egyszerűbb ízvilághoz szokottakat inkább elijesztik. :) India klímája miatt elengedhetetlen a fűszeresség, hisz az emésztés tüzét be kell valamivel lobbantani, de itt Magyarországon talán nem lenne fontos annyira pontosan az indiai mintát követni a recepteknél.

    VálaszTörlés