"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2019. szeptember 15., vasárnap

Társadalom

A magyar elit Budapesten és az agglomerációjában él. Az utánpótlás vidékről érkezik. Vidéken azonban a szocializmus óta a szegény (iskolázatlan, lumpen, agresszív, kulturálatlan=nem európai, nem civilizált) cigány lakosság termékenységi rátája sokkal nagyobb, mint a nem cigány lakosságé. Ez mára oda vezetett, hogy kicserélődik a lakosság a falvakban. Csenyéte, Ároktő, Szendrőlád, Köröm, Alsózsolca és a többi településen már vagy megvalósult vagy ezekben az években történik a lakosság kicserélődése. A szegény (iskolázatlan, lumpen, agresszív, kulturálatlan=nem európai, nem civilizált) vidéki cigányság életmódja nem fér meg a hagyományos paraszti életmóddal. 

Na de mégis mi a probléma ezzel?

Az, hogy a budapesti felszívóerőnek nem lesz előbb utóbb utánpótlása, mert mindenhol Csenyéte lesz Vidéken, távol a centrumtól. Egy-két évtizeden belül meg fog történni. Miután meghal az utolsó öreg paraszt, vagy városi polgár is vidéken és csak a szegény (iskolázatlan, lumpen, agresszív, kulturálatlan=nem európai, nem civilizált) cigány  fog maradni, vajon megindul-e a cigányság nemzetté válása? 

Mi lesz Budapesttel? 

A határon túli magyarok nem fognak Budapestre menni, mert vagy megtörténik addigra a teljes asszimilációjuk, vagy mennek a fejlettebb nyugatra, vagy maradnak magyarok, de ott ahol élnek. Szinte mindenhol utolérték már, vagy mostanában érik utol a magyar életszínvonalat az egykori elcsatolt területek.

Mégis mi a baj a szegény (iskolázatlan, lumpen, agresszív, kulturálatlan=nem európai, nem civilizált) cigány etnikumú magyar állampolgárokkal? Nem tudnak asszimilálódni a többségi társadalomba olyan gyorsan, amilyen gyorsan fogy a magyar (többségi) lakosság. Ebből fakad minden konfliktus. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése