"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2019. szeptember 10., kedd

Önkormányzati választás 2019

Jól indult Veres Pál. Szimpatikus volt. Civilek támogatták. Azt ígérte nem fog belemenni sárdobálásba. Ezért tiszteltem.
Aztán sürgősen beálltak mögé a vérszívó, élősködő ellenzéki pártok. Mintha azt sugallnák, hogy tömegek támogatnák Veres Pál ellenzéki képviselőjelöltjeit.
Aztán elkezdődött a kampány. természetesen először a kormánypárti szolid mocskolódás kezdődött. Nem vártam mást. Migránsozás és sorosozás után ez a "polgári" színvonal. Pont.
A hétvégén eljutott hozzám a "Velünk a Város" civil kezdeményezés időszaki kiadványa. Rajta Veres Pál integető fotójával. Aztán az első oldal alján már a kissé primitíven hangzó cikk címek voltak olvashatóak.
Az impresszumot keresve a politikai megfontoltság, azaz a kiadvány szerkesztőinek GYÁVASÁGA máris előbújt. Szerkeszti a szerkesztőbizottság. Nem merik a nevüket adni a bátor tollforgatók és szerkesztők a cikkekhez. Ez volt a második, ami élesztgette a bennem lévő indulat parazsát.
Aztán Debreczeni József fényképével került a szemem elé egy írás. Elolvastam egy számomra semleges cikket a Szegedre érkezett a legtöbb támogatás címmel. aztán egy álfideszes polgermesterjelöltről szóló "leleplező" cikk következett miheztartás végett.
"A képviselő megoldotta a polgármester dicsekszik vele" cikkből lehetett volna egy értelmes cikket is írni, de úgy látom Veres Pálon kívül más naív embereket is megtévesztenek a SIMLISEK. Aztán megint egy hitelesnek tűnő cikk az útfelújításokra szánt pénzekről. Majd csak elérkeztem a kiadvány szellemi igényességének csúcsához: A FIDESZES CSALÁDOK ÉVEI c. cikkhez.  Gratulálok ez a cikk gondolom csapatmunka volt. Mit éreztem ezután? A 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtti szocialista párti kampány feeling-jét.

Na ez után egyértelművé vált, hogy a változást akaró szocialista, gyurcsányista és más ellenzékiekre, akik a nevüket adták ehhez - NEM szavazok. Egy Momentum, JOBBIK és az LMP is erre bólintott, azaz egyetért ezekkel a cikkekkel. Valami nagyon nincs rendben akkor urak. Vagy tizenkettedszer is megégetik magukat azok, akik már egyszer megégették. Igazgató Úr! Ön valóban ezt képviseli?

Csak, hogy felébredtem csipkerózsika álmomból. De talán sikert érnek el ezzel a gyűlöletkeltésre már beágyazott 2 bites szavazóknál. Vagy az egész kiadvány a kormánypárt munkája volt?
Nézzük ki maradt még? A Mi Hazánk csapata.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése