"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2019. szeptember 3., kedd

2019. október 13-ra készülve

Tavaly megpróbálta az ellenzék az időközi választáson, közös jelöltet indítottak Miskolcon. Mi lett a vége? Kormánypárti győzelem. 
Vajon miért maradt otthon 72%-nyi választópolgár 2018-ban az időközi önkormányzati választásokon? Tudják-e a választ az ellenzéki oldalon. Nem tudták megszólítani a potenciális választókat? Ez fog dönteni most is, ki tud jobban mozgósítani.
Egy egyszerű átlag választópolgár mire gondol? Egyik kutya, másik eb.

Most mégis több az esély a változásra? Szerintem nem, max. Veres Pál személyében. Miskolcon biztos, hogy máshogy fogják hívni az új polgármestert, mint most, ez tény. Mégis mi lesz? Valószínű megválasztják Veres Pált polgármesternek, ez már érik, de a közgyűlés nem lesz ellenzéki többségű. 
De őszintén, eddig aki nem tudott átszavazni a jobbikról a szocikra, az eztán sem fog tudni és fordítva is így van, inkább a szavazó lapot érvénytelenként adja be. Megnézvén a közgyűlésbe aspirálókat elég szegényes a felhozatal, újra látni az Eperjesi Erikától a városi rendezvényeken való fellépési lehetőségeket elirigylő Rokkerzsoltit, vagy az Avas nagybajuszú doyenét, vagy a szoci "énésanagyapámat" a közgyűlési aspirálók között, mi ebben a csapatban az új? Akkor már miért nem hozta a tantestületét Veres Pál talán tényleg hihetőbb lenne a története és a furakodó ellenzéki közgyűlési aspiránsok nem borzolnák a választók kedélyét, sem jobbról, sem balról. 

Ellenzéki polgármesteri győzelemnél mi várható? Működésképtelen város a kormánypártiak fafejűsége miatt, vagy konstruktív nagy összeborulás a város érdekében? Megnézem ahogy Csöbör Katalin, vagy Hubay Miklós Veres Pál és csapatának elképzeléseit viszi át a kormányon... Vagy mégis lesznek csodák? és mindeközben Alaxai Zoltán a jegyző. Egyébként, ha nem sikerülne az ellenzéknek végleg lehúzhatják a rolót és Miskolc népessége a 2 bites értelmi képességű szavazók városa lenne a jövőben. Mert, ha megint 28% fogja eldönteni a képviselői helyeket, akik egy jelentős része pénzért, juttatásért megy el szavazni. A város jövője végleg megpecsételődik és újabb ezrek elvándorlása történik majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése