"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. szeptember 27., kedd

Átalakult Újgyőri főtér - nem tetszik

Egy kész csőd. Ezzel tudnám jellemezni autós szempontból, az Újgyőri főtér Zöldnyíl projekt keretében átalakított részeit.
Nem tudom ki tervezte, nem tudom ki rendelte meg és azt sem tudom ki fogadta el. A lakossági észrevételekre is kíváncsi lennék. Egyet sajnálok, hogy én nem voltam lakossági fórumon, ha ugyan volt. De ez már késő bánat.
Egykor a tér autós közlekedést tekintve körforgalom volt. Ma már nem az, mert Diósgyőrből jőve a térre már be sem lehet hajtani. Egy nagy kerülőt téve lehet csak a városba bejönni. Forgalom terelés? Biztos meg fogom szokni...
Régen ott építettek utat, ahol az emberek évek óta jártak: a legrövidebb úton. Ma tudomány van mögötte és ami korábban működött az ma hülyeség. Biztos van rá száz magyarázat miért lett így. De én mint autós nem tartom jó ötletnek az átalakítás ilyen módját.
A déli terelőn már így sem lehet gyorsan végigmenni, mert a rendőrlámpák lassítják a forgalmat. Furcsa ez a gondolkodásmód. Egy kicsit jobban is megbecsülhetnék az autóst, aki fizet súlyadót, kötelező felelősség biztosítást, a benzinnel ÁFA-t és még néhány állami terhet. Ja és a legfontosabbat, a közterületen, ha megáll parkolási díjat. Gratulálok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése