"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. szeptember 14., szerda

Népkert és Országzászló

Vasárnap ebéd után úgy döntöttünk sétálunk egyet a Népkertben. Egyúttal megnézzük az új Országzászlót is. Az Országzászlót és környékét tényleg szépen elkészítették. Szeretnek ott megpihenni a miskolciak, ezt azonnal észre lehetett venni. Örülök neki, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy elkészüljön ez az emlékeztető építmény. Bár ismerőseim közül néhányan nem értették, hogy miért akkor kezdtek el adományt gyűjteni, amikor már javában zajlott az építkezés, ez mondjuk számomra is kérdéses. Hiszen vagy megvan az építkezésre a pénz, vagy nincs. Ha megvan lehet építkezni, ha nincs akkor meg nagy bátorság volt belekezdeni. Na mindegy erről nem olvastam sehol, semmit. Egyszó mint száz, elkészült és jó, hogy van.
Vasárnap délután még a népkert elég siralmas képet mutatott, valószínűleg a szombat este ott mulatozó fiatalok és hajléktalanok után.
Szemét széttörött pezsgős, vodkás üvegek, ételmaradék, felborított kukák. Miért van ez így kicsiny városomban? Ezt sosem értettem. Mondjuk emlékszem Debrecenben már kb. 7 éve vasárnap a kistraktorral szemetet szedő köztisztasági dolgozó vagy vállalkozó a turisták által látogatott helyeket szombaton és vasárnap is takarította reggelenként.
Nyilván Debrecenben már akkor tudták, hogy hétvégén éjszaka mindig keletkezik szemét, ami a településről kellemetlen képet sugároz az oda látogatóknak. Nálunk is tudják ezt biztosan, de az elmúlt húsz évben erre még nem jöttek rá, hogy tényleg tisztább lenne sokkal a város, ha minden nap szedetnék a szemetet! De így a műszak csak hétfő reggel kezdődik.
Egyébként még emlékszem arra, amikor a miskolci népkertben parkőr vigyázott a rendre és kis tábla figyelmeztette a kutyásokat, hogy a parkba bevinni a kutyát tilos. Vagy valami hasonló...De mindenesetre a kutyáknak volt valami táblájuk az tuti.
Ma is lehetne gazdája a területnek hétvégén is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése