"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2010. szeptember 30., csütörtök

Útépítés - teherautók - sáros utak: nem tetszik

Miskolcon most javában zajlik több nagyvolumenű építkezés. Az egyik ezek közül a "déli terelő" meghosszabbítása a Szinva part mellett. Az építkezésnek örülök, mert ha elkészül az út ezáltal gyorsul remélhetőleg a forgalom is. Dolgoznak a gépek, az emberek, épül az új út.
Az ősz eljöttével újra nagyobb esők érkeztek felénk, ami az építkezéseknél sárral jár. Természetesen a teherautók jönnek-mennek az építkezésre és annak rendje és módja szerint kerekük vastagon sáros lesz. Aztán a sáros kerékkel rámennek a bitumenes útra...

Az én megjegyzésem, kérdésem ehhez az lenne: hogy miért nincs egy vízzel teli tartálykocsi az építkezés szélén, amiből le tudnák slagozni  a munkások, vagy a sofőr a sáros kerekeket. Legalább a nagyját és így már rámehetnének a forgalmas utakra.
Ezt Németországban 1986 nyarán láttam. Meg is lepődtem, hogy ott erre is figyelnek. Nálunk is vannak mindenféle kiváló tanácsokat adó tanácsadók. Látszik, hogy akik tanácsokat adnak, döntenek elég messze állnak a valóságtól.Vajon eljöhet-e az az idő amikor nálunk is ügyelnek majd ezekre az apró részletekre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése