"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2020. március 31., kedd

Casus belli: Hogyan teremtsük meg a TOTÁLIS DEMOKRÁCIÁT?

Az index.hu cikke alapján néhány magyarázat a demokratikus rend megváltoztatására. 

A kormány 2020. március 30-án elfogadta a törvényt, amely különleges felhatalmazást ad számára.
A koronavírus miatt kihirdetett különleges jogrend akkor ér véget, amikor a kormány úgy dönt, hogy elhárult a veszélyhelyzet.
Az Alaptörvény szerint a veszélyhelyzet idején hozott rendeletek 15 napig hatályosak; a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvény arra adna felhatalmazást a kormánynak, hogy a veszélyhelyzet idején hozott rendeletek automatikusan érvényben maradjanak a veszélyhelyzet végéig. 

Konklúzió: vagy megfövünk, mint a béka, vagy utcára megyünk és a lámpavasnak támaszkodva, nézzük mi lóg róla. De azt hiszem az ellenzék éppen ezt akarja, a kormány meg alig várja. Az érdekük közös. A probléma sajnos nem azzal van, hogy a "kommunista" múlt és a demokratikus jelen küzd egymással. Ó nem. Az ellenzék sorai mögött reménykedő és jól élő az egypártrendszerben is már gazemberkedők és a mostani kormánypártban lévő gazemberkedő hatalmaskodók jól megvannak  egymással, a népet pedig bekergették a csanalasba.
Most már szinte mindenki itthon van, aki akart, hazajöhetett külföldről. A határok zárva. Nyilván valaki érdeke, hogy balhé legyen, mint 2006-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése