"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2014. január 14., kedd

Energiapolitika eldöntve 60 évre?

Atomenergia: Dá.
Megújuló energia: Nyet

Hol van Magyarországon a környezetvédelem? Németországban tüntetések lennének ilyen hírekre. Hol vagy már az egykori Duna-kör?
Magyarország energiafelhasználásának - a 2008-as adatokat figyelembe véve - 37%-át a háztartások teszik ki. A háztartási energia felhasználásának 75,85%-a fűtési hőigény. A meglévő távfűtéses lakások száma 650000. Ezért már érdemes lenne fejleszteni nem? A talpunk alatt meg a föld hője és nem hallani állami beruházásokról olyan számban, mint ahogyan kellene. Ha lenne egy miniszteri döntés, 5 év alatt át lehetne állni és az összes távfűtéses lakást földhő energiájával fűtenék. Ez pedig csak egy lépcsőfok lenne. Csak egy döntés.
Számos tanulmányt lehet olvasni az interneten is, hogy Magyarország milyen lehetőségek között választhatna a hagyományos energiafelhasználás mellett vagy helyett. Meglévő kutatások szerint a lakossági energiafelhasználás terén még jelentős százalékokat lehetne csökkenteni. (http://energiaklub.hu
Na de a döntésekhez tökös politikusok kellenének, akik mernének új irányt szabni az országnak és szembe mernének menni sok mindennel, amit felesleges itt leírni. Ha aláírják az atomerőmű bővítéséről a szerződést, még nincs veszve semmi, népszavazást kell ki írni. Az osztrákoknak sikerült! Ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése