"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. december 12., hétfő

Légy férfi és vállald!

A hatalom természete elég furcsa azoknak, akik nincsenek benne. Az MTV képkitakarási ügye kapcsán Deutch Tamás ugróiskolát rajzolt. Tehát valami demokratikus mag még ott burjánzik legbelül. Ahogy az egyetemen mondták a fiatal tanársegédek kapcsán, hogy nem felejtette el, hogy tavaly még az egyetem padjait koptatta.

De vannak szürke eminenciások, akik eminensek akarnak lenni és túlbuzognak bizonyítási kényszerükben. Ez van. Van ilyen emberfajta is, akinek mindig kell egy nem létező segg is, amelyet nyalhat, annak reményében, hogy azáltal a gazdáktól kaphat még egy plussz csontot.

Nem tudom mi vezérelte azt az embert, aki az utasítást adta arra a gyomorforgató tettre, hogy takarjanak ki egy korábban országos közjogi méltóságot viselő személyt.
Vajon ez egy tudatos akció volt, ami a gondolkodó emberek figyelmét akarja elvonni egy ennél sokkal fontosabb horderejű ügyről, vagy egy dilettáns hangya szorgoskodása ez csupán.

Pedig csak úgy nem találja ki a vágó, hogy kitakarom ezt az embert, vajon észreveszik-e a nézők és kitalálják-e ki volt a kitakarás alatt.

Lesz-e felelős a tett mögött? Vagy ahogy elképzelem egy gyáva csiga most visszabújik a házába és támogatókat keres, hogy védjetek meg, mert bántanak. 
Ez van. Mindenhol vannak gyávák! De bízom benne, hogy győz a pozitív énje és kiáll a nyilvánosság elé és megbánja amit tett. Ennyi elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése