"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. december 19., hétfő

2012

Mostanság jutott az eszembe, amikor olyan gyorsan változnak a törvények, hogy amikor lefekszek este aludni még más a törvény, mint mire felébredek. Hogyan viselik az emberek ezt a gyors változást? Nehezen, vagyis inkább úgy mondanám, azt sem tudják mi történik. De ül a Parlamentben egy honatya, aki erre azt mondja, hogy kit érdekel, ez nem az ő baja, ez az emberek baja. 

"permanens forradalmi helyzet", ami 2010-es kampánykezdet óta tart egy homályos képet fest. Nem tudom mi lesz belőle. De vajon tudja-e valaki? Az biztos, hogy egy új Magyarországot gyurmáz a kormány. Csak jó legyen, mert itt rizikós hibázni. Rövidesen egy ugrás elé nézünk és ugrani kell. 2011-es év volt erre az ugrásra a felkészülés, de 2012-ben meg fog történni és a magyar nemzetet arra fogják kényszeríteni (kérni), hogy ugorjon. Hogy átérünk-e a túlpartra, azt nem tudom. 

A forradalmi helyzet: "a társadalmi forradalom létrejöttének nélkülözhetetlen, objektív tényezője, melyet Lenin fogalmazott meg. A forradalmi helyzet akkor következik be, amikor az uralkodó osztályok már nem tudnak a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig már nem akarnak a régi módon élni. A forradalom sikeréhez szubjektív tényezőként az elnyomott néptömegek tudati állapota, szervezettsége is hozzájárul."(Forrás: kislexikon.hu, 2011.12.19.)

Van-e ma forradalmi helyzet? Szerintem nincs, mert ahhoz még az is kell, hogy higgyenek az emberek valamiben, ma pedig nem hisznek semmiben. Ez a tudati állapot hiányzik. Ezért nincs.

Bár a jelenlegi hatalomból egyre többen ábrándulnak ki, mindösszesen másfél év után. De egy sor megoldatlan ügy van még hátra. Sajnos az ügynöktörvényről hallani sem akar a kormány. Ezek szerint még mindig vannak ügynökök a Parlamentben. Már csak a Jobbik és az LMP nem volt hatalmon a jelenlegi "játékosok" közül, amelyek közül, az egyiknek van tábora, a másiknak nincs. Az biztos, hogy a jelenlegi lendület nem fog alábbhagyni 2014-től. Bárki is lesz hatalmon, de 2/3-ot nem lesz könnyű szerezni még egyszer.  2014-ban 90% körüli parlamenti választási részvételt jósolok. Azért, mert 2004 óta Magyarország jobb és baloldali érzelmű polgáraiban is gyűlik valami a felszín alatt. Most 2010-ben a jobboldali választók valami ellen szavaztak a baloldaliak többsége otthon maradt. 2014-ben is valami ellen szavaznak a választók, csak éppen duplán, mert lesznek, akik csak négy évre, de lesznek akik 12 év ellen szavaznak. 

Lesz-e addig jólét Magyarországon, vagy pedig a kiszolgáltatottság még erősebb lesz. Volt Magyarországon egy esély arra 1990-ben, hogy demokrácia legyen és szabad piac. Be kell látni, hogy, aki a versenypályán van az nyerni akar. Az ellenfelet le akarja söpörni a pályáról, nincs fair play. A politikában és a gazdaságban nincs hosszú távon szabad verseny, mert van az állami szabályozó, ami a tiszta versenyt befolyásolja.

Kérdés az lesz-e valami új a karácsonyfa alatt 2011-ben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése