"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. október 11., kedd

Hol egyek Miskolcon?

Minőség. Ez az első szempont, ami egy étteremmel kapcsolatban fontos.   A vendéglátás nagyon emberfüggő. Ez leginkább a tulajdonos személyén, az ételeket készítő szakácson és a vásárlóval találkozó felszolgálón múlik. A hely választásánál az alábbi szempontokat veszem még figyelembe:
- Finom ételek
- Szivélyes kiszolgálás
- Hangulatos helyszín
- Árak

Ezek alapján Miskolcon négy helyet ajánlok.

Bors étterem (Kossuth utca)
- finom ételek
- nagyon hangulatos hely, nyáron a szőlőlugas között lehet ülni az udvaron
- remek kiszolgálás
- még fiatal az étterem (2011-ben nyílt)
-árak (közép)

Rossita étterem (Meggyesalja utca)
- korábban Miskolc elsőszámú étterme (kisvendéglő)
- finom ételek
- nyáron különösen jó hely (kerthelyiség)
- a kiszolgálás kedves
- árak (közép)

Hari Vega étkezde (Európa tér - Művészetek Háza háta mögött)
- egzotikus ételek tekintetében Magyarország legjobb helye(!)
- indiai ízvilágú vegetáriánus ételek
- csak hétköznap van nyitva déltől
- kétféle menü van (leves, második, desszert)
- a desszert mindent visz
- árak (közép)



Persze vannak Miskolcon helyek, amiket meg nem ajánlanék senkinek, de azokat nem írom le.

1 megjegyzés:

  1. Végállomás (LÁEV megállónál, a Kisvasút végállomásánál)
    - hangulatos helyszín
    - elképesztően jó ételek (a tökmagos sütőtöklevest mannaként fogyasztottam, pedig a sütőtököt alapjában véve nem szeretem)
    - a kiszolgálás profi és udvarias
    - árakban a kapott minőségnek megfelelő


    Zsongó Hárs (a Computer Praxis mellett)
    - nem túl nagy adagok, és húsmentesek, de remek házi ízek és tiszta étkek
    - otthonos kiszolgálás
    - vendégmarasztaló, otthonos hely
    - a sütit ajánlom: tápláló és ízletes!
    - az ár baráti

    VálaszTörlés