"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. július 18., hétfő

A fizika törvényei mindenkire ugyanúgy vonatkoznak

2011. július 14-én Miskolcon a Centrum áruháznál lévő kereszteződésben egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó és egy villamos ütközött össze. Elképzelni lehet így bővebb információ nélkül is, hogy mi lett az eredménye az esetnek. Ráadásul, ha bővítem az információkat, akkor még pontosabb képet lehet kapni. A rendőrkocsi megkülönböztető jelzést használt, ami arra enged következtetni, hogy annyira azért nem mehetett lassan. A viilamosnak meg szabad jelzése volt...
Elmondások szerint a vezető ülésnél lévő ajtó kiszakadt és néhány métert repült. Ezt követően a volánnál ülő rendőr is követhette az ajtót és elég nagyot zuhant. Súlyos életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Elmondások szerint az anyósülésen ülő rendőrt fogta a biztonsági öv, illetve ő be is ragadt és a tűzoltók szedték ki. De a rendőrnő csak könnyebb sérülést szenvedett.
Előre bocsátom, hogy sajnálom, ami történt hiszen hivatásukat teljesítették. Azonban van egy dolog, ami nem tisztázott és szeretném ha napvilágot látna azért is, hogy tanuljon az autóstársadalom belőle, hogy mennyit segíthet a bekapcsolt biztonsági öv. Van egy gyanúm, hogy a rendőrkocsit vezető sofőrön nem volt bekötve a biztonsági öv és nem az a kérdés, hogy a rendőrnek be kell-e magát kötni-e vagy sem, hanem mit nyerhetett volna, ha be van kötve. Ha viszont be volt kötve, akkor a rendőrautók biztonságát kell felülvizsgálni és tárgytalan e bejegyzés.
Mert nem a rendőr miatt kell bekapcsolni az övet, hogy ne büntessen meg, amikor ellenőriz, hanem hogy az esetlegesen bekövetkező balesetnél csökkentse a sérülések számát vagy súlyosságát.
Remélem a rendőrség vezetőiben sem úgy cseng le majd a dolog, hogy akkor az elkövetkező közúti ellenőrzésekkor mindenkit megbüntetnek, aki nem köti be magát...
Szerintem mindenki maga és a szerettei miatt kösse be magát a gépkocsiban. A rendőr azt ellenőrizze, hogy azok a dolgok rendben vannak-e, amik esetlegesen veszélyeztetik mások életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése