"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. január 31., hétfő

A villamos síneken való áthaladás - nem tetszik

Miskolcon alig pár hónapja adták át az új villamos síneket a város egyik harmadában. Jelentse ez a Tiszai pályauvartól az Ifiházig terjedő távolságot.
Utam általában úgy hozza, hogy minimum egyszer oda, és ugyanennyiszer vissza is kell hajtanom, ami ugye két keresztezést jelent a villamos sínek tekintetében. 
Nos bizonyára a villamoson jóval kényelmesebb és gyorsabb is utazni az új síneken, de az autósoknak odaterveztek egy kis bosszantót. A sínek általában 2-3 cm-rel kiálnak az út felületéből, ahol át kell haladni rajta. Tehát az áthaladást a lengéscsillapító oldja meg!

A vasúti síneken az országutakon már rég megoldották ennek a problémáját. Nagy sebességgel is át lehet rajta haladni. Itt a városban meg szándékosan beépítettek ilyen frankó lassítókat. Kérdem miért??? 
A sínek mellett a beöntött beton illetve van, ahol a bitumen már repedezik, töredezik. Lehet kérdezni miért, de ez is a miskolci "villamos saurus" plátói kérdéseinek egyike. Nyugodtan lehet ellenőrizni!

Még fél év sem telt el az átadás óta.

A másik nagyon praktikus ötlet volt a villamos sínek mellé azokat a félgömb alakú betondarabokat lerakni. Aki ezt kitalálta az tuti nem Miskolcon él, vagy ha Miskolcon is él nem jár gépkocsival.

Az emberi hülyeség határtalan...

Errare humanum est. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése