"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2020. október 12., hétfő

Magyarországi megújuló energia - tiltsuk be!

Ha valamit a kormány nem tud ellenőrizni, már pedig a rohamos tempóban terjedő napenergia magán célú felhasználása ilyen - akkor megnehezíti a terjedését. Hátha ezzel visszaszorul. A napenergia lakossági termelése után is kell a termelőnek áramdíjat fizetni a szolgáltatónak. Miért? Mert a szolgáltató olcsóbban veszi az áramot a lakosságtól, mint amennyiért adja. 

De BUTASÁGOT csináltok. 

Az emberek pontosan tudják, hogy tíz év múlva szinte már más nem is lesz. Persze az atomenergia lobbi van mögötte, mert hát akkor nem kellene PAKS. Ja és PAKS mögött kik állnak? A történelem ítélkezik. Nem is oly sokára. A szélenergia felhasználásának terjedésését sikerült megállítani. Ergó egyedüliként Európában be van tiltva az új szélerőművek építése és hálózatra kötése. (!) 

Hogy reagáltak az emberek a pandémia kapcsán Cecilia asszony által szajkózott propagandára. Úgy, ahogy mindig is szoktak. Kiürültek a boltok. Szóval, ha félnek nincs befolyásotok a gondolataikra. Mert mi a történelmi tapasztalat: a kormány hazudik! Most is, a pártállamban is.

Értem én, ha zsarolnak muszáj engedni. Ezért kellene félreállni. Már van elég. Inkább át kellene adni a stafétát, azoknak akik nem a múltat próbálják újraélni, hanem a jövőre építenek. Ez nem országvezetés, ez túlélés. Utánam az özönvíz? Ezt már valaki mondta. Miért nem olyan szlogent választasz, ami az országot egy szinttel gazdaságilag fejlettebbé teszi? Mert az oroszok most fizetnek? Kár, hogy ilyen triviális a válaszod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése