"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2020. január 14., kedd

Gyöngyőspata 2020 - a weimari köztársaság virágzik


Legyen kiindulási alapnak az index.hu videója. Reméljük nem fogják törölni. Egy jó érzésű magyar állampolgár, aki itt él a Kárpát-medencében érzelmek nélkül nem tudja végignézni. A gyöngyöspatai bírósági ítéletről szól.
Gyöngyöspatai ítélet: Cui prodest? Esélyt a Hátrányos helyzetű Gyermekekért Alapítvány ismét a színen. Hurrá. Vajon kinek az érdeke? Bajban a kormánypárt, már senkinek nem jön be a migránsozás. Kell valami új, valami újabb zsigeri dolog, ami összeránthatja a társadalmat. A habonyművek kihúzza a kalapból a Gyöngyöspatát... a varázsló felteszi a kezét, hogy mik vannak és a forgatókönyv szerint végre kettőt üt egy csapással. A Jobbik témáját elvéve a kormányzópárt tűzi zászlóra. Oszd meg és uralkodj! A miniszterelnök pedig álszent módon a prolik stílusában értetlenkedik a bírósági ítéleten és felteszi a kérdést, hogy történhet ilyen? Abban az országban, ahol még kormánypárti gyanúsítottat, politikust hivatali visszaélésért, korrupcióért nem ítéltek el... tetszik érteni?

A videóban elhangzó nézeteket nem kommentálom, azt majd egyszer egy jobb világban elmondják. Ja most van a jobb világ, akkor soha, mert most van Weimar.
A két magát cigánynak valló színész jól alakítja szerepét. Nem is értem miért nincs több cigány színész ebben az országban. Nagy karriert tudnának befutni ilyen alakítással.

Egyszer régen egy gyöngyöspatai asszony magyarul beszélt, olyan értékrendből kiindulva, ami évszázadok óta meghatározta a magyar társadalom gondolkodását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése