"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2018. március 21., szerda

Szitázás

Krakus Péter köszöni jól van. Nem mond le. A kormány szerint minden rendben. A nép, az istenadta nép, már nem is béget. Nem mer? Nem is érdekli. Lassan kihal az a nemzedék, akit ez napi szinten érintett. Lett egy ügynök miniszterelnök is. Bár mondjuk azt a jó embert 2 év után megbuktatta egy szélhámos. De Oscar-díjas filmrendező is jelentgetett nem is szerényen. Vagy író is volt köztük.
Még mindig nincs akarat a múlt teljes megismerésére vonatkozóan, a nyilvánosság az itt egy nem preferált fogalom.  Majd már az új generációk, akiknek már nem lesz fontos. Még mindig uralkodnak a magyar nép, esetleg nemzet fölött. A rendszerváltás ebben nem hozott változást. A nép felett uralkodik a nemzet...
Még is van-e különbség? Van-e különbség a Kádár-korszak ügynöke és ügynöke között. Volt aki magáról megírta, hogy bizony engem be akartak, vagy be is szerveztek. Mégis mennyivel más az, mint Krakus Péter személye.
Én javaslok egy relatíve elfogadható megoldást. A politikában tilos részt venni, lehet jó szakembernek lenni egy területen, üzletet, vállalkozást gründolni, de tilos politikai karriert csinálni. Például párt tagjának lenni, polgármesternek lenni, képviselőnek lenni, diplomatának lenni. Talán akkor egy picit több erkölcsi alap lenne. Egy picit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése