"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2018. március 5., hétfő

Migránspárti - egy kicsit másként

Vajon a migránsoknak mi a véleménye? Vajon őket megkérdezik-e arról, hogy hová kell betelepülniük. Mert szerintem nem. Már pedig a színesbőrű migránsok ha megtudják, hogy Magyarországon az egy főre eső GDP negyed annyi mint Ausztriában, vagy Németországban, Dániában, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Franciaországban akkor ide nem akarnak jönni, azaz max börtönként tekintenének Magyarországra. Magyarország pedig mást nem tehetne, mint félre néz és a migránsok máris nyugaton vannak ismét. Ilyen ez a gravitáció...

Másik vélemény, szívesen veszünk bárkit, képzettett, diplomást, képzetlent, házat is kapnak, olyat amilyeben a falvakban élő szegény magyar és cigány családok laknak. 
Igen messze van Rakaszend Kitzbüheltől. 
De még jót is tennének egymásra nézve a különböző régi és új távol-keleti kultúrák a falvainkban. Fel lehet virágoztatni. Hátha az új honfoglalók jobban beszélnék a régi indiából elszakadtak nyelvét, mint a magyarok és végre hozzájárulnának a leszakadt régiók felemeléséhez. Balogh Zoltán  miniszter negédes szavai ellenére a magyarok mind a mai napig nem értettek szót az újmagyarokkal. Szabolcsban, Borsodban, Baranyában, Somogyban akár még szívesen is vennék a falvakban a bangladesi, afgán, pakisztáni migránsokat. Csenyéte, Köröm, Rakacaszend, Lak, Szendrőlád vajon rosszabbul járna? Nem hinném. Aztán egy év múlva megnézhetnénk mi lesz belőle. Keveredés? Barátság? Fejlődés? Konstruktív településfejlesztés? Rejtett erőforrás burjánzás? 
Szóval, welcome refugees! A little bit cynical...?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése