"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2013. augusztus 15., csütörtök

Egy lokálpatrióta gondolat

Egy régi téma merült fel nemrég egy beszélgetésben, az ugyanis, hogy egy felelős városvezetés, egy város által működtetett cég vagy intézmény egyáltalán honnan veszi a bátorságot, hogy a lakosság belegyezése nélkül olyan magánszemélyeket, vállalkozókat bíz meg munkákkal, akik nem Miskolcnak fizetik a személyi jövedelemadójuk egy részét illetve a helyi iparűzési adót. Egy megbízásnál az elsődleges szempontnak kellene lenni, hogy ide fizesse az adóját! Svájcban, ha van helyi ember, vállalkozás, aki vagy ami a munkát elvégezze, de nem azt választják, az fejvesztést eredményezne. Azt a megbízót árulóként a szájára venné a közösség. Nyilván ez nem xenofóbia, hanem a közösség egészséges önvédelme.
Mesélik, hogy nálunk más a szempont, mert a helyi szakemberek, vállalkozások már jó ideje idegen földön keresik a munkát. Ez lenne a világ rendje? Nem vagyok róla meggyőződve. 
Ha én egy lokálpatrióta párt helyi vezetője lennék (Van ilyen Miskolcon?) 11 évre visszamenőleg az összes városi megbízást átvilágítanám. Aztán feketén-fehéren ki lenne mutatva, hogy mennyire voltak rendes gazdái a város vagyonának az illetékes elvtársak. Veritas vincit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése