"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2013. április 1., hétfő

2013-ban az egykori MSZMP-sek az ország élén?

Mi az aktualitása a fenti címnek? Az, hogy 23(!) évvel a renszerváltás után, még mindig egykori MSZMP-sek vannak nagyon komoly állami vezetői pozíciókban. Nincs bajom azzal, hogy valaki egykor az MSZMP tagja volt. Vagy meggyőződésből, vagy kényszerből(?). 800 ezer magyar állampolgárnak volt pártkönyve. 
A bajom azzal van, hogy Magyarországon elvileg húztak egy vonalat az egypártrendszeri múlt és a független köztársaság között 1990-ben, de ma már nem látom azt a vonalat. Vagy szándékosan radírozzák sokan, vagy sosem létezett, csak én gondoltam, hogy volt. 
Elfogadom azt is, hogy jó szakemberek rendelkeztek MSZMP tagkönyvvel és hazájukat ma is szolgálják. Csak azzal az ideológiával van a probléma. 
Ha én lennék Magyarország miniszterelnöke erre ügyelnék, hogy egykori MSZMP-sek ne lehessenek ma állami és politikai vezetők. A látszatra is adnék. A magán szférában mit csinálnak, az az ő magánügyük. De aki MSZMP tag volt az akarva, akaratlanul azt a diktatúrát szolgálta. 
Kiváló tudosók, kiváló vállalkozók, vagy kiváló állami alkalmazottak lehetnek, de nem állami vezetők. Kívánom, hogy találják meg a számításukat bárhol az életben, vagy akár dolgozzanak az állam hű szolgájaként, de hess onnan, ahol közfeladatról, közpénzről dönteni kell.
Tehát hozzátok meg azt a törvényt mihamarabb, ami ezeket az embereket eltiltja mindenfajta állami vezetői funkciótól. Magyarország kezdje meg az MSZMP múlt lezárását és nem csak szóban, tettekben is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése