"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2012. április 3., kedd

A miskolci sárga villamosnak annyi: - nem tetszik

A miskolci közlekedési cég projektirodája egy szavazást tett közzé a világhálón. Ezen a honlapon hat darab látványtervre lehetett szavazni. A szavazók a fehér színű villamos képét választották, amelyen nonfiguratív alakzat volt zölddel rajzolva. Szerintem a szavazók nagy része nem is kötödik a városhoz, mert akkor tudták volna, hogy mik a városi hagyományok. A miskolci villamos színe sárga.
Ha egyáltalán valós a szavazás, de miért ne lenne az? Mindegy. Úgysem számít, hogy milyen a villamos színe, mert tele lesz ragasztva mindenféle reklám matricával. A reklámok meg általában izléstelen hivalkodó grafikák, szövegek, képek. Egyébként azoknak az esztétikáját nem vizsgálja senki. Erről ennyit.

2 megjegyzés:

  1. Tekintve, hogy
    - a hírek megjelenése előtt már 12000 szavazó volt,
    - óráról órára emelkedett a szavazatok száma, miközben az állás változott,
    azt hiszem nem volt hiteles a szavazás. Így viszont elejét vették az esetleges felháborodásnak, mert így hivatkozhatnak arra: ti szavaztátok meg. Gusztustalan ami megy Miskolcon, de az a szomorú, hogy a közlekedés terén döntéshozók közül többen nem is miskolciak. Különben nem tették volna tönkre például az 1-es busz menetrendjét.

    VálaszTörlés
  2. Ezt én nem tudom, nem is figyeltem. De egy kicsit sajnálom a villamos sárga színét.

    VálaszTörlés