"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. június 17., péntek

2011. június 30-ig a tulajdonosoknak rendbe kell tenni a portáikat - tetszik

Gyomos területek elleni védekezés és bejelentés

"Június 30-ig rendbe kell tenni az ingatlantulajdonosoknak a portáikat és azok környezetét, eleget kell tenni a törvényi kötelezettségnek. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, bírság szabható ki. A város célja nem a büntetés, hanem Miskolc város rendezetté, élhetővé tétele. A köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló 22/1999. (VI.7.) sz. rendelet betartását a Közterület-felügyelet ellenőrzi." - www.boon.hu


Az tényleg üdvözlendő, hogy minden porta és annak környéke legyen rendben, legyen gondozott. De kíváncsi lennék, hogy mennyi bírságot szab ki az önkormányzat és mennyit hajt be? Először az önkormányzati területeket kellene rendbe tenni, aztán ott vannak az állami földterületek, aztán az állami vállalatok ingatlanjai és így tovább.


Feljelentőset lehet játszani az 46/507-049-es telefonszámon. Jelentsd be azt az ingatlant ahol nagy a gaz. 

A nem önkormányzati tulajdonú területeken a Városgazda Kft. 18 Ft + ÁFA / m2 + szállítási díj +elhelyezési díj ellenében végzi a kaszálást, ezen felül még növényvédelmi bírság is terheli a földtulajdonost, melyet a Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Osztálya szab ki. Kérjük, hogy aki Miskolc területén elhanyagolt, gondozatlan, gyomos ingatlant észlel, jelezze a 46/507-049 telefonszámon.
Vegyük fel közösen a harcot egészségünk és a kulturált környezet rendben tartása érdekében és tegyük együtt otthonosabbá lakókörnyezetünket és egész Miskolcot.
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal. forrás: www.boon.hu


Bár azt a törvényt nem igazán értem miért kell a parlagfüvet írtani, amikor kimutatták, hogy a parlagfű többszörösen hasznos növény. Ami az igazi gond az a környezeti terhelés, az autók, a kipufogógázok, az elkopó gumiabroncsok.
Ez egy olyan harc, ahol a természet fog győzni a végén. Az ember vesztesként tekint majd körül a harc végén. A szobagyerekek és irodakukacok nem csoda, hogy nem bírják a természet és a környezet új kihívásait...Ahelyett, hogy edzenék magukat, hogy jobban bírják a terhelést, inkább elbújnak a légkondícionált négy fal mögé és az életmódjukon nem akarnak változtatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése