"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2011. április 21., csütörtök

Tavasz- útépítés: tetszik

Örömmel vettem, hogy a Szentpéteri kapuban és a Zsolcai kapuban is a külső sávot elkezdték felújítani. Nemcsak toldozzák-foldozzák, hanem ahogy Európa más fejlettebb részein szokás, felmarják több centiméter mélyen az úttestet és új aszfalt szőnyeget raknak le a régi helyett. Már nagyon kellett ez. Igaz ez néhány óra zsúfoltságot jelent, de ennyit megér az új út és amúgy csak néhány napig tart úgyis az aszfaltcsere jó esetben. Az állam teljesíti az adófizetők első tízben lévő kéréseinek egyikét: Biztonságos, aszfaltozott főút.
Remélem a város is elkezdi javítani a kisebb kátyús utakat. Legalább azokat ki kellene javítani, ahol Miskolc város buszai járnak, ahol a városi intézmények megtalálhatóak: iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények. Mit kell tennie annak a szakembernek akihez ez a feladat tartozik? Végig járja az útvonalakat. Egy nap alatt be lehet járni Miskolc összes utcáját!
Nem beszélek olyan utcákról, ahol mostanában jártam, mint a Mikes Kelemen utca, ami már úgy néz ki mint egy patchwork. A Dessewffy utcán busz is jár és vagy kb 2 db 1 méter széles 5-10 cm mély kátyú "díszíti". A Katowice utca felső része, ahol teherautók is megfordulnak és tele van kátyúval vagy ha Diósgyőrben járunk és a jelenlegi villamosvégállomás környéki főutakat nézzük még a tavalyi árvíz és a téli fagyások nyomai ma is látszanak az esővíz elvezetőknél és a csatonafedeleknél. 

Nem ismerem Miskolc 2011. évi kátyúzási ütemtervét, de bízom benne, hogy minél több utcán javítják ki az aszfaltot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése