"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2020. április 15., szerda

Csak EGY maradhat

Itt az alkalom, ha már vészhelyzet van. Korlátlanul és ellenőrizetlenül költeni a közpénzt és az utolsó még sértetlen rendszereket is átszervezni, szétverni és valami mást, újat létrehozni.
A közalkalmazottak számának megcsappantása a következő lépés. Aztán majd az egészségügyi rendszer két lépésben való átszervezése. A pedagógusok voltak a teszt. Átment. Az oktatás rendszere nem jó, de működik. Bárki, bármikor cserélhető. Igaz a pedagógusok már utálják a rendszert, de mivel az emberek nem szolidárisak egymáshoz, ezért már csak magukra számíthatnak. Tehát az meg nem jelent semmit.
Már nem ágál a pedagógus, mert azzal fenyegetik nyolc éve, hogy örüljön, hogy van állása, örüljön, hogy van fizetése. El lehet menni biztosítási ügynöknek, meg az összeszerelő üzembe a sor mellé dolgozni. Az életpályából megmaradtak a kötelezettségek, a minimálbérhez kötött fizetés eltűnt a rendszerből. Ez a szép új világ. Nagyon be kell hunyni a szemét a vezérnek, ha elégedetten akar körbenézni.
Eddig nem volt olyan biztos mint most. Váltás lesz 2022-ben. "Lehet vinni a rablott kincset külföldre." Szóval XV. Lajos ezt jó tudni!
A szomorú az lesz, hogy nem jön jobb világ és nem lesz jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése