"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2015. augusztus 4., kedd

Genocídium 2015, avagy a kurdok likvidálása?

Az ISIS nevű fantom terrorista szervezet bombázása címén, gyakorlatilag kiírtásra kerülhet egy nép, a kurdok. Az ősi Urartu civilizáció helyén, illetve nagyrészt a mai Törökország, Irak, Irán, Szíria, Örményország területén élnek a kurdok. A legnagyobb létszámban a törököknél, kb. 14 millióan. Nekik van természetesen a legnagyobb ingerenciájuk a nemzetiségi térkép átrendezésére.
De a kurdok lehetnek azok ebben a mohamedán világnak az átrendeződésében talán az egyedüli nép, amely akár kivívhatja, némi amerikai, vagy orosz segítséggel a szabadságot és így a saját államot. 
Csoda lenne. 
De ne feledjük, a szabadságot nem adják ingyen, azért meg kell harcolni. Tehát a következő egy-két év arról fog szólni, hogy Kelet-Szíriából, nyugat Iránból és Irakból kiválik-e Kurdisztán.
A felvetés adja a következő lépést, ami azt jelenti, hogy Törökországban kitörhet a polgárháború. Ha pedig az amerikaiaknak ez lesz az érdeke ki is fog törni. Irakban gyakorlatilag több mint 20 éve ex-lex állapot van. Néha a törökök átmennek Irakba, bombázgatnak, majd hazamennek. Csak visszaemlékeznék, 25 évvel azelőtti Irakra, ha ilyen incidens történt volna, valószínüleg az iraki hadsereg meg sem állt volna a Dardanellákig...
Eközben mi fog történni Ukrajnában? Az oroszok szépen megszerzik Kelet-Ukrajnát. Illetve megszűnhet a gazdasági embargó az oroszokkal szemben. Nekik már megérte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése