"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2013. február 1., péntek

A "Miskolci Polgár" a kormány szemében

A 2013. január 30-i index.hu Stadion és kolbászpark a választásra című cikk apropóján írok. A következő választási évre időzített állami beruházások átadása kapcsán látható, hogy mit tesz a kormány a kirakatba, azaz mi lesz a cirkusz része. Szép városi fejlesztések Budapestnek, Békéscsabának, Budapestnek, Debrecennek, Budapestnek, és Hódmezővásárhelynek. Stadionok a városi proliknak és a miniszterelnöknek, ki lehet találni mely településeken. Brutális közlekedési fejlesztések Budapestnek, de van új út Szegednek, Hódmezővásárhelynek - Miskolcnak sajnos még nincs (!).
Megint lehajtjuk a fejünket mi, MISKOLCIAK. Kicsit pirulunk a "lyukas cipőnk miatt" és vigyázó szemünket Hódmezővásárhelyre, meg Debrecenre vetjük. Mi "sátrat" állítunk. A felcsútiak "magán alapítványból" kétszer annyi pénzből építenek fel egy stadiont, mint, amit a mi sátrunkra szánt a kormány. Örülök Debrecen sikerének és nem értem, hogy az ország legszebb része (Borsod, Abaúj és Zemplén), hogy lehet ilyen helyzetben. Tudom, hogy sokat dolgoznak a mi képviselőink is. Csak, mégsem rólunk cikkeznek...vagyis Kanada és a sátor miatt. Majd ítélje meg az utókor mindezt.
Mit fognak mondani 2050-ben a most döntéseket hozó helyi és országos vezetőkről? Vajon el kell-e majd költözniük az utódoknak vagy büszkén állhatnak meg a világ szeme előtt? Kapnak-e szobrot a most döntéseket hozók? Na így hozzatok döntéseket!
Mit fognak 2014-ben a választóik elé tárni? Remélem nem csak ígéreteket. Kósa polgármester állami(!) beruházásban a miskolciak adóforintjából is (!) építteti a városát. Vajon mikor lesz ez fordítva?
A megyei, vagy az országos  listákról országgyűlésbe jutott borsodi képviselők milyen eredményeket tudnak felmutatni 2014-re? Itt nem csak a jelenlegi kormány képviselőire gondolok, hanem az összes Parlamentben ülő honatyára és honleányra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése