"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2013. január 27., vasárnap

Egy kis jupíszí: nem tetszik

Vasárnap délután a címben említetett kábelszolgáltató nem szolgáltatott Miskolc egyik részén. Se telefon, se net,... 
Telefonálni próbál a szerencsétlen ügyfél a mobilján, beüti az 1221-et. Kellemes hang elkezdi mondogatni azt, amire nem kiváncsi senki, de több, mint fél percig nyomja süket szöveget és nem lehet elkapcsolni.

Tisztelt ügyfélszolgálatos munkatársak, vagy marketingesek! Maguk szerint azért hívják azt az 1-2-2-1-t, mert a reklámjukat akarják hallgatni? Segítek, nem. Hanem azért mert a szolgáltatással valami baj van! Aztán amire oda jut az ügyfél, hogy a problémája megoldásának utolsó "kapuőre" elé ér és végre benyomja azt a gombot, hogy egy EMBERREL szeretne beszélni, kezd ideges lenni. Aztán a hang bemondja, hogy nagyon sokan hívják az ügyfélszolgálatot és azt javasolja a hang, hogy hívja később az ügyfél, vagy várhat egy negyed órát is akár. Jelen esetben kb. 21-22 perc után került sor egy élő emberrel beszélni, aki gyakorlatilag egy perc alatt képes megoldani a problémát, vagy megtalálni a probléma okát. Tehát, ha a sok embernek van baja a szolgáltatással, akkor vegyék már komolyan az ügyfélszolgálatot. Azért kapják ott a fizetést a vezetők, hogy működtessék a rendszert, nem azért, hogy elveszítse a cég az ügyfeleket! Az átlag ügyfél kizárt, hogy kivárja ezt a hosszú időt.
Szóval a szűk keresztmetszet tisztelt Ügyfélszolgálat az az, hogy akárhányszor sikerül Magukat telefonon felhívni, mindig ez a szokásos válasz. Először is javaslom a cégnek, hogy rúgják ki azt az embert, aki kitalálta, hogy packázzanak az ügyféllel és arra kényszerítse szerencsétlent, hogy a reklámjukat kelljen meghallgatni akkor, amikor magukkal akar beszélni! Továbbá javaslom, hogy vegyenek fel sok-sok ÉLŐ embert mert, ha nem képes a cég folyamatosan ugyanolyan minőségben szolgáltatni, legyen aki elnézést kér az ügyféltől. Ne ezen spóroljanak, mert leírom mi lesz a reakció, amit ez a NEM ügyfélbarát hozzáállás mutat. Azt eredményezi, hogy, amint lehet szolgáltatót fog váltani az ügyfél. Mert, ha 1 perc után egy élő ember elnézést kérve azt mondja, hogy kérem ez és ez van, sajnos képtelenek vagyunk folyamatosan szolgáltatni, de kérem legyen türelemmel, amint lehet kijavítjuk a hibát. Akkor az ügyfél megnyugszik és elfogadja, azt, amit viszont 22 perc után úgy vesz tudomásul, hogy amint teheti szolgáltatót fog váltani.
Ha bezzeg új előfizető akarok lenni, fél percen beül már élő emberrel beszélek, ja meg a számlákat bezzeg mindig képesek ugyanakkor probléma nélkül küldeni, abban nincs hiba, na meg a pénz beszedését a bankszámláról... Persze a számlázók mindig ki tudják a számlát hiba nélkül állítani? Ja igen és erre a napra vissza fogják téríteni az elmaradt szolgáltatás díját? Szóval 1221 húzzatok bele, mert, ez így nem lesz jó! Azt a gondolkodásmódot meg felejtsék el, hogy az a probléma ami magától nem oldódik meg másnapra, azzal nem is kell foglalkozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése