"Audiatur et altera pars." (Seneca)

2012. augusztus 22., szerda

Józan paraszt ész vagy spekuláció, avagy mikor indul meg a háború Irán ellen?

A közelmúltban lehetett olvasni pl. a HVG.hu oldalán is, hogy Izraelben már készülnek a háborúra Irán ellen. Jeruzsálemben gázmaszkokat osztanak a lakosságnak. Nos, ha csak ijesztgetés lenne nem adnának ilyen "játékszereket". Az USA, Obama elnökkel aligha mond áment a háborúra, de a következő elnök, akit Izrael is támogat majd valószínűleg belép a háborúba.
Mégis miért érdekelhet minket, magyarokat ez a téma? Talán azért, mert az orrunk előtt van. Ha azt olvastuk volna három évvel ezelőtt, hogy Izrael megtámadja Iránt, akkor az derült égből villámcsapásként ér mindenkit és feltételezem az arab világ egyszerre rontott volna Izraelre és valószínűleg letörli a térképről. Most, hogy szépen elő van készítve a háború és így évek óta adagolják a világsajtón át, szinte természetesnek veszi a "kilóra megvett" Európa. 

Izrael az iráni atomlétesítményeket akarja elpusztítani. Nos akkor, ha a hasadóanyag pl. a plutónium már ott van, akkor ott Csernobil hatása fog megjelenni, ha nincs, az lesz, mint a 1981-es iraki atomlétesítménnyel, soha nem épül újjá. 

Néhány tény, ami figyelemre méltó:
2011. Arab tavasz - Líbia, Tunézia, Egyiptom, Jordánia, Jemen - Amerika-barát hatalmak alakulnak teljesen spontán
2011-2012. Szír polgárháború
2012. augusztus: Izrael felkészíti a lakosságot a háborúra; Izraeli tengeralattjárók már a Perzsa-öbölben állomásoznak
2012. november 6. USA elnökválasztás

De ez a történet kit érdekel, messze van. Dareiosz és Nagy Sándor egykori birodalmának, Perzsiának történelmi emlékei, sok bizonyíték mind meg fog semmisülni. Eltörölni a múltat és a globális világhatalmat kiépíteni ez az egyetlen racionális cél, ami mindent meghatároz a XXI. században.

Ezért az a véleményem, hogy aki az atomlétesítményt elpusztítja, vagy az atomot beveti az barbár, nem civilizált lény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése